Friday, December 3, 2010

Kisah Benar





Salam Blogger2 sekalian.....hehe...

okeh kt sini aku nk citer skit..cam crita yg agak jiwa-jiwa dam meyentuh perasaan sketla..kisah nya bermula cmni..dulu,tyme masa zaman aku muda2 aku ada
kawan yg bernama Amri Yahyah (bukan nama sebenar)..kawan sekolah rendah laa....mamat ni seorang yg agk ganaz laa dari luar tp sebenarnya dalam hati beliau ada la sikit taman astakona..ngeh3...

so satu hari mamat ni g belajar kat satu tempat....nama nya universiti of Malawi (bukan nama sebenar) ,aku pon x ingt mamat tu amik kos apa..then dia ada suka la ngn sorang minah nih..nama dia pinky(bukan nama sebenar) ,walaupun minah ni nama pinky,tp perangai dia sgt lasak,n gila2 punya org(bukan org gila),sebab tulah si Amri ni tertarik ngn si pinky....

3 bulan berlalu,si Amri stil menyimpan feeling dia kt si pinky,sbb dia takot si pinky ni xterima dia...maklumlah,si pinky ni sgt suka tgok cter korea,si Amri ni lak rasa xde langsung gen2 korea dalam badan dia..lagi lah mamat ni rendah diri...

Pada suatu hari,nak dijadikan cerita,si pinky ni dapat result yg bgus dan g fly ke Timur Tengah..sambung belajar,maka tinggalah si Amri ni dalam keseorangan....dan menanggung kerinduan yg amat sgt..dalam masa yang sama,pinky ni stil continue her stdy kt sana tnapa mmikirkan Amri sbb dia pon xtaw yg ada orng pendam perasaan kt dia..

Maka si Amri ni pon g lah berjumpa dengan brother love..yg bernama aku..aku laa..sapa lg!! hakk33...brother love dia..dia pon cter la dari a sampai z walaupun aku xbpa minat sgt dengar mula2..tp last2...aku rasa kesian sbb kesungguhan dia..
then aku cakap la kt dia,wahai si amri sahabatku,g la gtaw dia apa yg hg rasa.hahahaha...pendek je but mendalam gler ayat aku,lantas,dengan pantas seperti kilat lebih laju dari cahaya dia terus meng'on' kan Ym beliau dan berchatting ngn si pinky..then dia gtaw yg dia jatuh hati ngn dia......dan berterus terang~~ dengan gentle nya dia mengtakan i lap u pinky ! hahaha


nk taw pe yg pinky rasa???

korang assume pe yg terjadi..hehehe..adakah si amri yahyah ni dapat kapel ngn pinky??
t aku bg sambungan cter nie..hehehe...
selamat membaca.

3 comments:

loki said...

hahaha apsal ttbe buat cerita jiwang ni sootek? buat la cerita lawak gampang hang tu hahaha

Iz iwan said...

hahaha..tah..saja ja..ok2..t aku bt cter lawak lak..hak33

::CIK LYNN:: said...

aku rs, pinky pn ska kt amri yahyah ni...hahaha... ikot style nvel la...=p